неделя, 13 декември 2015 г.

Чушки бюрек







Необходими продукти:

  • 8 печени чушки
  • 4 яйца
  • 200 гр сирене/извара
  • скилидка чесън
  • магданоз
  • брашно 
  • галета

Рецепта:


Първото нещо, което трябва да направим е да подготвим чушките. Изпичаме ги, след това ги обелваме и ги оставяме настрана да изстинат и да се отцедят. 
След това приготвяме плънката. Разбиваме 2 от яйцата, разбъркваме ги със сиренето и изварата, прибавяме чесъна и магданоза. Оставяме за малко сместа в хладилника да се охлади.
Когато чушките са готови ги пълним със сместа.
Последната стъпка е панирането на чушките. Разбиваме другите две яйца, приготвяме си в две отделни чинии брашно и галета, и започваме да овалваме чушките. Първо ги овалваме в брашно, след това в яйце и накрая в галета. В дълбок тиган наливаме 1/2 чаена чаша олио и след като загрее панираме оваляните и напълнени чушки, докато придобият златист цвят. 
Хубаво е накрая да поставите готовите чушки за известно време върху кухненска хартия, за да се отцедят.
Това е една лесна и бърза рецепта, а резултатът е повече от чудесен! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар