четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Сладкиш негърче




Необходими продукти:


  • 400г кисело мляко
  • 1ч.л. хлебна сода
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1ч.ч. олио
  • 2ч.ч. брашно
  • 2с.л. какао 
  • 1 ванилия


За глазурата:

  • 125г масло
  • 3-4 с.л. захар
  • 2с.л. какао
  • 50мл прясно мляко


Рецепта:

В подходяща купа разбъркваме содата и киселото мляко. Добавяме захарта, олиото, какаото, брашното и ванилията/задължително пресяваме брашното/. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.Получената смес изсипваме в тавичка, която предварително сме намазали с олио и поръсили с брашно. Печем на умерена фурна /180C/ за 30-40 мин.
Глазурата приготвяме като на котлон в подходящ разтопяваме маслото заедно със захарта, какаото и млякото. Бъркаме непрестанно докато се сгъсти.
Когато сладкиша е готов, го изчакваме да изстине, нарязваме го на парчета и пробождаме всяко парче с вилица. Финалният щрих е поливането на сладкиша с глазурата. Идеята е част от глазурата да навлезе навътре, където сме направили разрези.
Този сладкиш е много лесен за изпълнение, не изисква много време за приготвяне, а е много вкусен, макар и да не изглежда толкова специално!


Няма коментари:

Публикуване на коментар