понеделник, 18 януари 2016 г.

Свински котлети с гъбен сос и зеленчуци


Необходими продукти:
 
  • 6-7 свински пържоли/котлет/
  • 250гр. гъби
  • броколи/половин глава/
  • 2-3 моркова
  • 1 консерва царевица
  • 200мл сметана за готвене
  • масло
  • сол, черен пипер
  • индийско орехче
  • соев сос
 
Рецепта:
 
Първо започваме с приготвянето на пържолките. Приготвяме марината от соев сос, сол и черен пипер, и ги оставяме да престоят 30 мин в хладилника. След това ги запечатваме в масло, доливаме малко вино и вода и оставяме да се изпари. Прехвърляме пържолите в тава, доливаме малко водичка или бульонче и покриваме с фолио. Така запечатани печем на 200С докато водата изври, след това може да махнете фолиото и да запечете котлетите.
През това време си правим соса от гъбки. Разтопяваме масло и задушаваме гъбите до пълна готовност, като ги овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Когато са готови гъбите добавяме сметана и оставяме да поври за около 10 мин.
Зеленчуците правим по възможно най-простия начин. Задушаваме ги на водна баня с масло и сол.
Поднасяме пържолките горещи!
 
 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар