Необходими продукти:
- 300гр брашно
- 1с.л. суха мая
- 4 с.л. зехтин
- 1ч.л. сол
- 150мл хладка вода
- 200гр пуешко филе
- 200гр кашкавал
- доматено пюре
- 2 домата
- пресен босилек
- гъби
- сол, черен пипер
- риган
Рецепта:
Пресяваме брашното и правим малко кладенче по средата. В кладенчето слагаме солта, маята и зехтина. Накрая наливаме водата и омесваме меко тесто. Намазваме тестото със зехтин и оставяме на топло да втаса за около 30 минути.
Рецептата за доматено пюре, която използвам съм я представяла и преди, а именно тук: http://apettitnosplami.blogspot.bg/2015/12/blog-post_17.html .
Започваме подготовката на плънката, нарязваме си пуешкото филе, гъбите, доматките на колелца, настъргваме си кашкавала.
Когато тестото ни е добре втасало го разделяме на две части. Разточваме всяка от тях и я поставяме в намаслена и набрашнена кръгла тава като оформяме ръб по края.
Намазваме обилно блата с доматено пюре. Отгоре нареждаме продуктите за плънката като завършваме с кашкавал.
По края пожелание може да намажете пицата със зехтин, за да стане хрупкава.
Печем пицата в предварително загрята на 230 С фурна за около 15-20 минути.
Декорираме отгоре с пресен босилек.
*От изброените продукти се получават две големи пици. Въпреки, че пицата никога не може да е в повече :)
Изпробвах рецептата и се получиха страхотни пици с хрупкава коричка по края.
ОтговорИзтриване