неделя, 10 януари 2016 г.

Ябълков щрудел



Необходими продукти:

  • кори за баница
  • 3 ябълки
  • галета
  • орехи
  • канела
  • захар
  • масло

Рецепта:

За тази рецепта съм слагала всичко на око, без да следя грамажите стриктно. Реших да използвам всичко налично в кухнята и за моя изненада установих, че покрай празниците са ми останали само 6 листа от готовите кори. Та ето как ги оползотворих:
Направих две рула щрудел, като всяко използвах по 3 листа от корите.
Намазваме най-горният лист с разтопено масло и слагаме от плънката. Хубаво завиваме първо отстрани, а после на руло, за да се запечата и правим разрези, за да може плънката да диша.
За плънката настъргваме ябълките, слагаме едно смлени или натрошени орехи, може и стафиди, 2 с.л. галета, 2 с.л. захар и канела. Разбъркваме добре!
След като сме навили и двете рула и сме направили разрези, ги намазваме отгоре с масло.
Печем на 180С до готовност. 
След като е готов щруделът го оставяме малко да изстине и поръсваме с пудра захар и канела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар