Необходими продукти:
- кори за баница
- 3 ябълки
- галета
- орехи
- канела
- захар
- масло
Рецепта:
За тази рецепта съм слагала всичко на око, без да следя грамажите стриктно. Реших да използвам всичко налично в кухнята и за моя изненада установих, че покрай празниците са ми останали само 6 листа от готовите кори. Та ето как ги оползотворих:
Направих две рула щрудел, като всяко използвах по 3 листа от корите.
Намазваме най-горният лист с разтопено масло и слагаме от плънката. Хубаво завиваме първо отстрани, а после на руло, за да се запечата и правим разрези, за да може плънката да диша.
За плънката настъргваме ябълките, слагаме едно смлени или натрошени орехи, може и стафиди, 2 с.л. галета, 2 с.л. захар и канела. Разбъркваме добре!
След като сме навили и двете рула и сме направили разрези, ги намазваме отгоре с масло.
Печем на 180С до готовност.
След като е готов щруделът го оставяме малко да изстине и поръсваме с пудра захар и канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар